EQUIP DE RAIDS

YAENCONTRE.COM - HAGLÖFS
L’equip de Raids d’Aventura YAENCONTRE.COM - HAGLÖFS procedeix de la província de Barcelona i forma part d´un projecte esportiu molt ambiciós: consolidar un equip esportiu de la comarca Penedès-Garraf en les competicions autonòmiques, nacionals i mundials de raids d’aventura. Creat al 2001 a partir d´un grup d´amics “aventurers” i esportistes amb àmplia experiència en muntanyisme, esports d´aventura i alta competició.

dimarts, 15 de juliol del 2008

L’ EQUIP HAGLÖFS – SILVA – YAENCONTRE.CON TERCERS CLASSIFICATS AL CAMPIONAT D’ESPANYA DE RAIDS DISPIUTAT A AS PONTES (GALÍCIA)




40 equips procedents de tota Espanya s’han donat cita a la població Gallega de As Pontes (Lugo) el cap de setmana del 12 i 13 de Juliol per disputar el Campionat d’Espanya de raids. Aquest és puntuable també per la lliga Espanyola de Raids d’Aventura de la Federació Espanyola de d’Esports d’Orientació F.E.D.O.

A les 8 del matí del dissabte es donava la sortida al Raid. Un trekking de 16 quilòmetres amb més de 500 m de desnivell pels voltant de l’embassament da Riveira. L’equip BUFF-COOLMAX és el primer en completar el sector, seguits de molt a prop per l’equip del Club SEO i nosaltres el HAGLÖFS – SILVA – YAENCONTRE.CON.

La segona secció és una ràpida etapa de BTT, però una constant pluja comença a caure, i ja no ens abandonarà fins la resta del dia.



Cap a les 12 del migdia, sortim a la decisiva tercera secció, un llarg trekking de 27 quilòmetres d’orientació específica, molt tècnica. Aquesta etapa va alentir molt la cursa, degut a la dificultat per localitzar les balises i a les característiques del terreny. Aquesta estapa ens costà més de cinc hores superar-la ja que entre corriols, boscos i aiguamolls, es feia molt complexa la interpretació del mapa.

Seguidament, i sense gaire temps per recuperar-se, tot just menjar una mica (moltes gràcies Joan pels entrepans, boníiiisiiiim) i canviar-se la roba mullada, seguim el raid amb una altra llarga secció, però ara de Btt, amb més de 65 km. i 1000 m. de desnivell. L’Equip BUFF-COOLMAX, continua en primera posició, però per la segona plaça som tres els equips que arribem junts, el GALLECIA BUGARENT, el Club SEO, i el HAGLÖFS – SILVA – YAENCONTRE.CON.




Hem arribat a l’equador de la prova, ara arriben les etapes més complicades, ja que es faran totalment de nit, només amb l’ajut dels nostres SILVAS, potents focus, que ens ajuden a continuar en la foscor.

Dues ràpides seccions urbanes, una de patins en línia, i l’altre d’orientació amb una tirolina i el llançament de tir amb arc, ens porten a començar la secció 6.

Un altre etapa de 16 km de trekking finalitza a l’embassament do Eume, el qual hem de travessar nedant. Són les 5 de la matinada, i una petita errada d’orientació, ens ha fet baixar a la tercera posició, donant la segona plaça a l’equip GALLECIA BUGARENT.

La penúltima secció del raid 18 km. de caiac per l’embassament do Eume. La foscor de la nit i la boira com a companys dificulten moltíssim la localització dels controls de pas, però gràcies a la sortida del sol finalitzem amb èxit la secció.

Ens queden “només” 30 km. de btt per camins que pugen i baixen, (no hi ha un lloc pla en aquest tros de País). I finalment a les 12 del migdia del diumenge, desprès de fer més de 220 km. i d’estar 28 hores sense parar, els components de l’equip l’Eli Socies, en Jaume Soler i l’Ivan Artigas, hem finalitzat el Raid en tercera posició.





Un total de 210 km, 5.000 m de desnivell positiu, van haver de superar els equips, superant disciplines de muntanya, com: la BTT, la cursa alpina, tir amb arc, patins en línia, barranc, natació, tirolina, orientació específica i caiac en un raid que unànimement tots els equips l’han descrit com a llarg, però molt bonic, en quant a recorreguts.

La classificació final en categoria Élite: en primer lloc BUFF-COOLMAX, seguits del GALLECIA BUGARENT, i en tercera posició el HAGLÖFS – SILVA – YAENCONTRE.CON.