EQUIP DE RAIDS

YAENCONTRE.COM - HAGLÖFS
L’equip de Raids d’Aventura YAENCONTRE.COM - HAGLÖFS procedeix de la província de Barcelona i forma part d´un projecte esportiu molt ambiciós: consolidar un equip esportiu de la comarca Penedès-Garraf en les competicions autonòmiques, nacionals i mundials de raids d’aventura. Creat al 2001 a partir d´un grup d´amics “aventurers” i esportistes amb àmplia experiència en muntanyisme, esports d´aventura i alta competició.

dissabte, 12 de març del 2011

Tercer lloc de l’Equip YAENCONTRE.COM – HAGLÖFS al raid Sierra de Espadán, la primera prova de la Lliga Espanyola de Raids de Aventura 2011.


L'Equip YAENCONTRE.COM – HAGLÖFS, format en aquesta ocasió per Jordi “Txakal” Capell, Toni Morera i Carles Claret, i l’ajuda a l’assistència de l'Eli, ha finalitzat en tercer lloc.

Al llarg del cap de setmana passat del 5 i 6 de Març, es va disputar la primera prova puntuable per la Lliga Espanyola de Raids d'Aventura, es va disputar a la Serra d'Espadan, a Castelló amb un total de 67 equips que van prendre la sortida.

El I Raid Serra d'Espadan va constar de 140 quilòmetres i un total 4.500 metres de desnivell positiu en els quals els equips van haver de fer trams a peu, en bicicleta, rappel, trekking i caiac.

La victòria en la categoria elit va ser per a l'equip Vidaraid, segons van ser els integrants de l'esquadra Bimbache Extrem, mentre que els tercers van ser els corredors del Yaencontre.com - Haglöfs.
En categoria Aventura, la victòria se la va emportar l'equip Turboclimbers, deixant en segona posició a raid Aventura Calamocha. La tercera plaça va ser per al Peña Guara Aventura.

L'etapa de dissabte començava a les 10h a Montanejos on els equips havien de realitzar una prova d'orientació a peu pel poble per després anar a fer un barranc aquàtic. Després d'aquesta secció havien d'agafar les bicicletes per afrontar una de les seccions més dures del Raid, 35km i més de 1100m de desnivell fins a la localitat de Jérica.

En aquesta localitat començava la 3 ª secció, que constava d'una Orientació a peu per relleus, un ràpel de 50m i un trekking de 1h fins al pantà de Regajo. Després d’enfundar de nou els neoprens, els raiders van haver d'afrontar una travessa en caiac de 7 km.
Amb les últimes llums del dia els corredors començaven l'etapa més dura del raid, una secció de BTT de 35km i més de 1.300m de desnivell fins a la localitat de Chóvar.
Eren aproximadament les 22h quan els primers equips prenien la sortida del darrer trekking del dia, 14 km que els anaven a portar fins a la meta de dissabte situada a la Vall d'Uixó.
Per a l'etapa de diumenge l'organització, que va estar de deu per ser el primer raid que organitzaven, va preparar 3 seccions totes elles amb sortida i arribada a Sagunt. A les 10h es donava la sortida en massa a tots els equips perquè recorreguessin 7 km patinant pels voltants de la localitat, després havien d'agafar les bicicletes per recórrer uns 8 km molt ràpids i finalment una prova d'orientació a peu pels carrers de Sagunt i pel seu meravellós castell.